Kreme za negu kože lica

ANTIRID

antirid-3

Idealan krem za predeo oko oka bi trebalo birati prvenstveno na osnovu saznanja o bezbednosti sastojaka koje sadrži, te u okviru ispitanih odabrati one koji preveniraju gubitak vlažnosti iz kože, obnavljaju biolipidnu strukturu i preveniraju nastajanje edema. Nažalost, većina očekivanja koja imamo prema budućem kremu  za predeo oko očiju, neće biti  ispunjena.

PORUČI PROIZVOD ANTIRID LIPOVIT

Većina studija za kozmetičke preparate koje se objavljuju, poštujući Evidence Based pristup (naučno zasnovan i ispitivanjem dokazan efekat), se odnosi na takozvani subjektivan osećaj korisnika a ne na klinički dokazan učinak. Nažalost, gotovo nikada na očekivan učinak koji bira korisnik. Za pravi anti age učinak   koriste se retinoidi (derivati vit A), kao i materije sa  slabijim i kvalitativno potpuno drugačijim efektom, alfa hidroksi kiseline. Nijedna supstanca nije za primenu, neposredno u blizini oka. To su efikasni lekovi ali i ozbiljni iritansi.

  Idealan krem za predeo oko oka bi morao imati minimalistički  pritup , sa osvrtom na biokompatibilnost sastojaka. To znači da bi  svi sastojci krema morali biti odavno poznati farmaciji,  tj. da su prošli test vremena. Njihova sličnost sa biolipidnim sastavom kože, minimizirace pojavu preosetljivosti i iritacije a kao dokaz  da je nihova primena potpuno bezopasna postoji akumulirano kliničko iskustvo, u  bezbednosti njihove primene. Takvih supstanci je malo. Zato je i traženje idealnog krema za osetljive regije, sa tankom ili ostecenom kožom težak zadatak, posebno ako imamo u vidu i mogućnost pojave preosetljivosti nakon dugotrajne upotebe sastojaka koji se u startu nisu pokazali kao iritansi.

 Mnogi , takozvani revolucionarni sastojci se u praksi nisu pokazali kao bezbedni. Koenzim Q10, koji ima izvanredno teoretsko dejstvo i potencijal se na žalost pokazao u praksi kod mnogih korisnika kao jak alergen i nepriatno iznenadjenje, što je slučaj i sa mnogim vodenim i uljanim ekstraktima biljaka.

Očekivani rezultat aktivnih sastojaka za predeo oko oka bi bio redukcija bora, smanjenje tamnih kolutova i osećaja naduvenosti. Rešenje navedenih problema zahteva, na prvom mestu, zdrav način života (dovoljno noćnog sna, dovoljan unos tečnosti, ishranu bogatu mineralima i vitaminima) , takodje, pažljivu upotrebu šminke, koja kao i upotreba kremova može samo u određenoj meri korigovati ovakvo stanje.

 Sam osećaj suve kože u ovom predelu, zahteva prevenciju gubitka vlažnosti sa površine kože, u čemu, paradoksalno, gel-kremovi sa viskokim sadržajem vode mogu cak i pogoršati stanje.

 Upravo je tu potrebna mudrost da se izabere preparat koji ima jednostavan sastav, minimum magičnih  i čudotvornih, revolucionarnih sastojaka. Voda je jedan od najvažnijih činilaca lepšeg izgleda i glatkoće  epiderma, površnog  sloja kože. Korišćeni pravilno, emolijensi mogu privremeno zadržati vodu u koži ukoliko se nanesu odmah posle pranja. Dobar emolijent može učiniti da koža izgleda lepše i da bude privremeno, taktilno unapredjene strukture. Najefikasniji lubrikanti  nažalost imaju alergena svojstva, pa su kao takvi, za predeo oko oka i najmanje prihvatljivi.

PORUČI PROIZVOD ANTIRID LIPOVIT

Dakle, ako suzimo izbor  na  biokompatibilne sastojke, pa još preciznije na fiziološke lipde, dolazimo do specifičnih sastojaka koji su prisutni kako u hrani tako i u zdravoj koži a upravo nedostaju suvoj, to su : razne vrste ceramida, odredjene zasićene i nezasićene masne kiseline, liposolubilni vitamini i holesterol, koji imaju  emolijentno i lubrikantno dejstvo, koje ostvaruju, nadoknadom biolipidnih komponenti i  smanjenejm frikcije izmedju ćelija stratum corneuma(lipidnog dela zaštitnog sloja kože)

 Uz mikrobiološku stabilnost preparata, odsustvo boja, parfema i bilo kakvih suvišnih dodataka (biljnih ekstrakata ili aditiva koji su u većini kremova prisutni radi poboljšanja konzistencije i stabilnosti krema ) je  takodje prednost za krem oko oka i na osetljivoj/oštecenoj koži , ne mana, a  kozmetska prihvatljivost se unapredjuje povećanjem udela jestivih biolipidnih komponenti (ulja avokada, kokosa, kakao-a, šargarepe),  koji formulaciju dodatno usavršavaju sa bezbednosnog stanovišta a ujedno povecavaju penetrabilnost aktivnih principa. Ostali prirodni lipidni sastojci, koji čine vehikulum(podlogu) krema odabrani su izmedju ostalog,  u skladu sa zahtevima za zaštitu od  UVA i UVB zračenja, tj. prelamaju sunčevu svetlost, a pri tom ne stvaraju toksične degradacione produkte, zbog kojih je kontinuirano, dugo,  prisustvo uv faktora na koži predmet stalnih analiza rizika. 

PORUČI PROIZVOD ANTIRID LIPOVIT