Zaštita od ekcema, dermatitisa i upalnih stanja suve i devitalizovane kože

Mehanizam dejstva Lipovit Mr ph Pavlović

 

 

 

Masni emolijentni krem sa biokompatibilnom formulacijom:

Sadrži  lipide identicne kožnim iz prirodnih izvora, u srazmeri  koja odgovara sastavu zaštitnog sloja kože-Stratum Corneum. 

Biolipidi – masne materije odgovorne za prevenciju gubitika vlažnosti
iz kože, što predstavlja terapijski osnov u tretmanu svih stanja suve i devitalizovane kože.

Nalaze primenu u tretmanu i nezi:

  • Ekcema
  • Psorijaze
  • Kontaktnog dermatitisa
  • Xeroderm-e
  • Oštećene kože nakon opekotina i povreda
  • Depigmentizovane kože

Cilj ovakve formulacije je da prirodnim sastojcima oponaša zaštitnu barijeru kože, koja je oštećena uplalnim procesima različitog porekla. Zaštitni sloj formira dugotrajnu a paropropusnu okluziju (površinski film) sa visoko penetrabilnim svojstvima, omogućavajući dubinsku regeneraciju oštećenog lipidnog sloja.

 

  • Biokompatibilnost aktivnih sastojaka obezbeđuje hipoalergenski profil (aktivni sastojci, slični onima u koži, minimizaraju mogućnost neželjenog imunog odgovora).
  • Lipovit Mr ph Pavlović  formulacija nadoknadjuje biolipide koje atopična i oštećena koža nisu u stanju da proizvedu i pomaže obnavljanje ove funkcije (dubinski efekat regeneracije)

Ostali masni sastojci formiraju okluzivni i semi-okluzivni (dubinski sloj ispod površine kože) film sprečavajući gubitak vode sa površine kože, što rezultira smanjenjem iritacije, svraba i edema oštećene kože.

ISKUSTVA SA LIPOVIT ATOPIC/DRY /ANTIRID KREMOM

PRE

 

 

 

 

 

 

 

 

POSLE 7 DANA

 

 

 

 

 

 

 

 

POSLE 15 DANA

 

Atopijski dermatitis se javlja kod osoba koje su urodjeno sklone alergijskim reakcijama sa najčešćim manifestacijama na koži, (atopijska konstitucija).

Kožne promene su prepoznatljive po crvenilu, svrabu, sušenju, pucanju, ljuspanju, stvaranju zadebljanja-plaka kao i po hrapavosti. Obično su vidljive na licu, skalpu, vratu i pregibima zglobova, ali se mogu proširiti i na čitavo telo. PROČITAJ VIŠE